Wie zijn wij?

Mijn naam is Janna Jongsma. Ik ben 32 jaar en getrouwd met Durk Jongsma. We hebben een zoontje van 5 jaar en dochtertje van 3 jaar.

In 2006 heb ik mijn opleiding als verzorgende IG afgerond en ben ik aan het werk gegaan in de zorg. Daarnaast ben ik begeleiding gaan bieden aan mensen met een pgb. Ik heb veel ervaring opgedaan in de hulp aan mensen met een beperking. Ook heb ik gewerkt op een naschoolse opvang en bij begeleid wonen. Sinds 2009 sta ik ingeschreven bij de KvK en sindsdien bied ik dagbesteding en individuele begeleiding bij mij thuis. Om mijn deskundigheid te bevorderen heb ik in 2012 de opleiding voor Sociaal Agogisch Werker afgerond met een diploma. In 2015 heb ik mijn propedeuse behaald voor de Hbo-opleiding Maatschappelijk Werk.

Ik heb 2 broers (een tweeling) met een licht verstandelijke beperking. Als zus maak ik van heel dicht bij de hindernissen mee die zij tegenkomen. Doordat ik met hen opgegroeid ben is het voor mij heel normaal. Ik ondersteun mijn broers en geloof in hun vermogen om mee te draaien in de maatschappij. Maar ik ben ook realistisch. Het komt vaak voor dat mensen met een licht verstandelijke beperking overschat worden omdat je op het eerste oog niets ziet. Het is erg zwaar om altijd op je tenen te moeten lopen en proberen te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Mijn broers zijn een grote inspiratie voor mij geweest om te starten met dagbesteding voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Openingstijden

It Lytshús is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur.
De tijden kunnen aangepast worden aan de wensen van de deelnemer.

Het doel van It Lytshús is een zo kwalitatief en fijn mogelijk leven te leiden. Waarin It Lytshús de nodige begeleiding kan bieden. It Lytshús biedt een luisterend oor, iemand die jou begrijpt!